NL ENG FR

Nieuws

De Gouden Nieuwtjes

CUPIDO ONE V/H GOUDEN BIT Z (Codex One x Acorado) wordt vanaf 09/10 aangeboden op Youhorse Auction

CUPIDO ONE V/H GOUDEN BIT Z
wordt vanaf 09/10
aangeboden op
"Youhorse Online Auction"

https://youhorse.auction/en/auction/Cupido-One-vh-gouden-bit-Z-CODEX-ONE-x-ACORADO-

 

"Eén ding valt direct op: Cupido One v/h Gouden Bit Z heeft de looks van zijn vader. Codex One, die tijdens zijn sportcarrière nauwelijks voor de fokkerij ingezet werd. De zoon van Contendro I doorliep een glansrijke loopbaan op 5* niveau onder Christian Ahlmann en samen verdienden ze meer dan 1,5 miljoen euro prijzengeld. Van zijn nog geen 40 nakomelingen die hij eerder leverde, springen Curious George (1.60m met Laura Kraut) en de goedgekeurde hengsten I Am Codex en Cantona TN Z zich alvast in de kijker. 

Cupido One v/h Gouden Bit Z komt uit de halfzus van de 1.60m Grand Prix-springpaarden Olimpic Star (Laudanum xx) en Valine (Clinton), het Grand Prix-dressuurpaard Don Quichot (Quite Easy) en zes andere springpaarden van 1.30 tot 1.45m niveau. 
Moeder Bell Epoque (Acorado) is namelijk gefokt uit de waardevolle merrie Reina Z (Ramiro Z x Almé). Reina Z is ook de grootmoeder van de hengst Tresor (1.60m), Capital Hamilton (1.55m), Espoir (1.55m) en is de tante van Balou 660 (1.60m) en Mr. Cox Z (1.60m)."

BELL EPOQUE is de moeder van Najac vh Kluizebos (2013,hengst v. Cooper van de Heffinck) die op 1.30 presteert met João Charola (PRT)  en van Louis van het Kluizebos (2011 hengst v. Diabeau van de Heffinck) die op 1.40m presteert met Thomas Thometschek (BEL) 

In 2018 werd de zoon van Bell Epoque “Cicerado v/h Gouden Bit” tijdens de ZANGERSHEIDE ELITE AUCTION voor 20.000 euro naar Hyperion Stud LLC (USA) verkocht.