NL ENG FR

Fokprogramma

Stoeterij Het Gouden Bit verwacht

ALVE Z

Merrie - 2002

HippomundoHorseTelex
Artos Z Almé Ibrahim The Last Orange
Vaillante
Girondine Ultimate XX
J'Vins Mars
Glorita Z Gotthard Goldfisch II
Ampa
Akita Agram
Libelle
G Malve Z Grandeur Gralsrittre Grande
Fruchtmuse
Elba Einblick
Wiltrud
Balve Ramiro Z Raimod
Valine
Palve Uppercut xx
Malve

TE KOOP

ALVE Z

met embryo van Conrad Quality Z (Connor x Corrado I)

(13/06)

 

Haar vader, ARTOS Z (Almé Z x Gotthard) werd vierde in de Wereldbekerfinale van 1994 in Göteborg, winnaar van de Grand Prix in Toronto en Washington en zijn uitzonderlijk goede prestaties maakten van Artos Z het tweede meest succesvolle paard voor Studfarm Zangersheide in de ranglijst van de World Breeding Guide. In deze ranglijst van de indrukwekkende lijst met paarden gefokt op Zangersheide komt Artos Z alleen op de tweede plaats na de legendarische Ratina Z. De basis van al deze beschikbare springkracht in deze zoon van ALMÉ Z is gebouwd op een scheutje beste GOTTHARD-bloed door Glorita Z , maar ook en specifiek via overgrootmoeder Libelle, die in de begindagen van de springsport een opmerkelijke prestatie neerzet in de hogere evenementen zoals de Hamburg Derby.

Alvé Z beschikt tevens over een ijzersterke moederlijn waarin GRANDEUR en RAMIRO Z een prominente rol spelen. Grandeur was met Thomas Frühmann een kaskraker met meer dan 1,4 miljoen Mark aan prijzengeld door o.a. 3 x de Derby in Hamburg te winnen,  2x de GP van Berlijn, winnaar in Aken, enz. Ramiro Z, die het fameuze Ramzes bloed voert,  kreeg na zijn overlijden de eretitel “Hengst van de Eeuw”.

Een afstammeling van haar moeder G Malve Z,  Jalve, springt 1.30 m, een zoon van haar zus Calvé Z – Skill Z - presteert op 1.40m.

 

In 2021 gaf ALVE Z reeds een knap veulen van CONRAD QUALITY Z : Cadee van het Gouden Bit ( cf foto's onderaan).

 

CONRAD QUALITY Z

 beschikt over  zeer interessante bloedlijnen en is een 4 x 4 inteelt op CORRADO I (1.60m). Hij is een zoon van CONNOR (Casall Ask - 1.60m) uit La Corofina (CORRADO I -1.60m), en werd goedgekeurd tijdens de Wereldkampioenschappen voor jonge paarden op Zangersheide 2018.

CONNOR, de vader van Conrad Quality Z is een zoon van de tophengst CASALL ASK (1.60m) uit de volle zus van de legende CORRADO I (1.60m). Connor begon zijn carrière in Holstein maar werd verkocht aan Frankrijk. Met zijn oudste nakomelingen stond Connor volgens de Hippomundo Rankings (voor hengsten met nakomelingen maximaal 8 jaar oud) op 10/10/2018 al op de derde plaats .. 

LA COROFINA, de moeder van Conrad Quality Z, is de volle zus van Corofino I (1.60m).
Zij gaf reeds succesvolle nakomelingen op het hoogste sportniveau :
- ABC Panama: 1.50m
- Barbou du Ruet: 1.55m
- Zara 104: 1.60m