NL ENG FR

Fokprogramma

Stoeterij Het Gouden Bit verwacht

CORNET OBOLENSKY

Hengst - 2018

HippomundoHorseTelex
CLINTON Corrado I Cor de la Bruyère Rantzau xx
Quenotte
Soleil Capitol I
Kürette
Urte Masetto Montanus 9
Eita
Ohra Landgraf I
Brikscha
Rabanna van Costersveld Heartbreaker Nimmerdor Farn
Ramonaa
Bacarole Silvano
Orchidee
Holivea van Costersveld Randel Z Ramiro Z
Alaric Z
Gudula Beaujolais
Udola

In de 30-dagen-test kreeg deze CLINTON X HEARTBREAKER combinatie  een 9.24 voor de springonderdelen en 10 voor het vrijspringen.

Onder het zadel van Marco KUTSCHER kwalificeerde hij zich voor de finale van het Bundeschampionat en namen ze succesvol deel aan de zwaarste parcoursen ter wereld.

Uit de eerste jaargang zonen van Cornet Obolensky werden de tophengsten Cristallo I, Cornado met Marcus Ehning, en Conte Bellini (Wereldbekerfinale in Göteborg in 2013) goedgekeurd evenals CORNET D’AMOUR van Daniel Deusser (2013 Duits kampioen, 4° Europees kampioenschap).

Hij staat als jongste hengst ooit in de top drie van beste springverervers ter wereld ( in de top 4 van de World Cup finale waren er drie zonen van Cornet) en ook in Warendorf bewijst hij zijn enorme invloed op de springpaarden-fokkerij.

Breedingnews.com maakt jaarlijks een ranglijst voor vaders van geveilde paarden. Cornet Obolensky staat, zoals te verwachten was, in 2016 bovenaan met een totaal van 1.223.096 euro voor 69 geveilde nakomelingen.