NL ENG FR

Fokprogramma

Stoeterij Het Gouden Bit verwacht

COUP DE FOUDRE v/h Gouden Bit Z

Merrie - 2019

HippomundoHorseTelex
CASAGO Casall Ask Caretino Caletto II
Isidor
Kira XVII Lavall I
malti
Larthago Carthago Z Capitol I
Perra
Daisy IV Caletto I
Odrina
JELISSA van 't Haantjen Cooper van de Heffinck Caretino Caletto II
Isidor
Erle Landlord
Zisterne
Regina Clinton Corrado I
Urte
Signorita Joost
Olanda

COUP DE FOUDRE v/h Gouden Bit Z

Een sportief gefokt merrieveulen met illustere voorvaderen : CASAGO (CASALL) en CLINTON ! 

CASAGO

https://www.hippomundo.com/pedigree/performance/723071
www.horsetelex.nl/horses/pedigree/1596272/casago

Casago is een uit modern sportbloed gemaakte Holsteiner schimmel :  CASALL X CARTHAGO, een uitzonderlijke springstam. Tijdens de hengstencompetitie in Nederland viel Casago op door zijn werkwilligheid en berijdbaarheid. De eerste jaargang veulens van Casago zorgden voor een zeer goed afstammelingen-rapport.

Vader  CASALL is een van de beste springpaarden ter wereld die deelnam aan de Olympi-sche Spelen in Londen en meerdere Grote Prijzen en wereldbekerkwalificaties won. Hij werd ook individueel 4de op het WK en EK ! Ook in de fokkerij heeft Casall reeds bewezen een uitzonderlijk fenomeen te zijn.

De moeder van Casago,  LARTHAGO, heeft als vader de stempelhengst CARTHAGO . Zijzelf had een sportcarrière met 33 internationale overwinningen op haar naam. Zij gaf reeds 5 goedgekeurde dekhengsten, waaronder HARLEY VDL de bekendste is en top-springpaarden zoals EK-paard HOPES ARE HIGH Z van Ruben Romp, CEVIN Z – internationaal springpaard van William Funnel. Ook de hengst CARITANO Z komt uit de moeder-stam van Casago.

X

JELISSA VAN T HAANTJEN

www.horsetelex.com/horses/pedigree/423659
www.hippomundo.com/pedigree/performance/360725

Haar vader COOPER VAN DE HEFFINCK presteerde zelf op 1SJ 1.60 niveau.

Zijn vader CARETINO, die via Caletto II het COR DE LA BRUYÈRE bloed voert, geldt in Holstein als een van de tophengsten van het Holsteiner Verband. Cooper komt uit de befaamde moederstam 504 met internatio-nale springpaarden zoals OPERETTE LA SILLA en Candy. De vader van zijn moeder is Landlord die met Rodrigo Pessoa internationaal doorbrak.

Haar vader langs moeders kant is CLINTON, een fenomeen in de internationale springsport onder Dirk De-meersman en tevens in de fokkerij. De Corrado I-zoon nam deel aan de Olympische Spelen in Athene 2004, won de Grote Prijs van Lummen en werd tweede in zowel de Grote Prijs als de Nations Cup van CHIO Aken. Clintons kwaliteiten zijn te herleiden naar zijn vader, de stempelhengst Corrado I (v. COR DE LA BRUYÈRE) en zijn grootvader Masetto, die het bloed van Moltke en Cottage Son in zich verenigd heeft.
In de fokkerij is Clinton ongeëvenaard als vader van meer dan 50 goedgekeurde hengsten, waaronder de KWPN-gekeurde ELDORADO VAN DE ZESHOEK TN en natuurlijk de nu al legendarische topvererver CORNET OBOLENSKY, die onder Marco Kutscher op het hoogste niveau sprong en derde staat op de WBFSH-ranking voor springpaardenleveranciers.

De grootmoeder van Jelissa is daarenboven een dochter van de alomgekende JOOST.