NL ENG FR

Fokprogramma

Stoeterij Het Gouden Bit verwacht

CUTIE v/h Gouden Bit

Merrie - 2021

HorseTelex
BALOU DU REVENTON Cornet Obolensky Clinton Corrado I
Urte
Rabanna van Costersveld Heartbreaker
Holivea van Costersveld
Georgia Continue Contender
Felici
Georgette II Domino
Georgette
AP-ART Z Asca Z Askari Acord II
Elypse I
Krokusbluete Carthago
Weisse Rose
Froukje Jasper Courville xx
Garma
Alanda Le Mexico
Rolanda

BALOU DU REVENTON

https://www.horsetelex.nl/horses/pedigree/621460/cornet-s-balou
https://www.hippomundo.com/en/pedigree/performance/105745-balou-du-reventon

BALOU DU REVENTON werd als jonge hengst gekeurd in Duitsland en was tot onlangs zeer succesvol op het hoogste niveau met Darragh Kenny. In 2019 wonnen zij meerdere CSI5* Grand Prix, o.a. in Chantilly en Knokke. Tijdens de Global Champions Tour behaalden zij een 2° plaats in de Super Grand Prix. In 2020 werd Balou du Reventon uitgebracht door Harrie Smolders. Veel nakomelingen heeft hij nog niet daar hij volledig in de sport werd ingezet. Toch zijn er in Duitsland al 3 nakomelingen gekeurd als dekhengst.

Cornet's Balou verenigt de knappe bloedlijnen van Cornet Obolensky en van de moeder van Balou du Rouet. Zijn positieve eigenschappen werden bevestigd tijdens zijn 70-daagse test in Adelsheidsdorf, waar hij de hoogste springindexscore behaalde van 136,94 punten en de op een na hoogste algemene indexscore. Cornet's Balou kreeg in totaal vier keer een perfecte 10.00 voor vrijspringen, parcourspringen, springtechniek en springvermogen, plus een 9,0 voor de galop.

Zijn vader, Cornet Obolensky, is de op één na hoogst geklasseerde hengst in de huidige FN-fokhengstenclassificatie met 165. Cornet Obolensky nam deel aan de Olympische Spelen, won tweemaal de Samsung Super League Finale en is een van de beste moderne springverervers.
Zijn moeder, Georgia, bracht de uitzonderlijke hengst Balou du Rouet voort, die succesvol deelnam aan 1.50 m rubrieken en één van de vier beste goedgekeurde Duitse hengsten was in de Bundeschampionat-finale . 

X

A PART Z

https://www.horsetelex.nl/horses/pedigree/274038/ap-art-z/?levels=5&only_levels=1
https://www.hippomundo.com/nl/pedigree/genealogy/543870-ap-art-z/5

Haar vader Asca Z, beschikt over talloze kwaliteiten : reactiesnelheid, kracht en prestatievermogen. In 2012 stond Christian Ahlmann met hem en zijn halfbroer Aragon Z op de hoogste plaats in de Longines Ranking.
Asca Z won o.a. de Nations Cup van Calgary, de best betaalde jumping in de wereld; in Basel en tijdens de Z Tour in Lanaken won hij steeds.
Zijn zoon Armani SL Z leverde ook glansrijke prestaties : 3° in de CSIO5* Grand Prix van Vancouver, een maand later nog 6° in dezelfde wereldbeker.
Asca Z is reeds vader van een 10 tal gekeurde hengsten waaronder de beloftevolle Amadeo van ’t Vossenhof Z.
In zijn moederlijn vinden wij nog de gereputeerde hengsten Acord II en Carthago en Caletto II

Haar moeder is een dochter van Jasper die als “Little One” internationaal in de zware toer uitkwam onder Hugo Simons en ondanks zijn kleine postuur letterlijk en figuurlijk grote sportpaarden heeft gebracht. Deze zoon van Courville xx kreeg het keurpredikaat en heeft zestien goedgekeurde zonen.
Daarnaast voert Ap-Art Z via haar grootmoeder, die op 1.50m presteerde, nog het bloed van Le Mexico.