NL ENG FR

Fokprogramma

Stoeterij Het Gouden Bit verwacht

CATCH ME IF YOU CAN Z

Merrie - 2016

HippomundoHorseTelex
CORNET OBOLENSKY Clinton Corrado I Cor de la Bruyère
Soleil
Urte Masetto
Ohra
Rabanna van Costersveld Heartbreaker Nimmerdor
Bacarole
Holivea van Costersveld Randel Z
Gudula
DAME DE DIAMANT Z Diamant de Semilly Le Tot de Semilly Grand Veneur
Venue du Tot
Venise des Cresles Elf III
Miss des Cresles
Carmena Contender Calypso II
Gofine
Edda Caletto I
Ariane

CATCH ME IF YOU CAN Z

www.hippomundo.com/pedigree/performance/820417
www.horsetelex.nl/horses/pedigree/1929136

 

Haar vader is CORNET OBOLENSKY een  CLINTON X HEARTBREAKER combinatie die in de 30-dagen-test een 9.24 voor de springonderdelen en 10 voor het vrijspringen. Onder het zadel van Marco KUTSCHER kwalificeerde hij zich voor de finale van het Bundescham-pionat en namen ze succesvol deel aan de zwaarste parcoursen ter wereld.

Uit de eerste jaargang zonen van Cornet Obolensky werden de tophengsten Cristallo I, Cornado met Marcus Ehning, en Conte Bellini (Wereldbekerfinale in Göteborg in 2013) goedgekeurd evenals CORNET D’AMOUR van Daniel Deusser (2013 Duits kampioen, 4° Europees kampioenschap).

Hij staat als jongste hengst ooit in de top drie van beste springverervers ter wereld ( in de top 4 van de World Cup finale waren er drie zonen van Cornet) en ook in Warendorf bewijst hij zijn enorme invloed op de springpaardenfokkerij.

Breedingnews.com maakt jaarlijks een ranglijst voor vaders van geveilde paarden. Cornet Obolensky staat, zoals te verwachten was, bovenaan met een totaal van 1.223.096 euro voor 69 geveilde nakomelingen in 2016.

 

Bij haar moeder, DAME DE DIAMANT Z, een dochter van  DIAMANT DE SEMILLY, vinden we de beste genen van het Franse springbloed terug. Via ELF III vinden we het bloed van IBRAHIM , die een belangrijk aandeel heeft in de bloedvoering van bijna alle grote Franse hengsten.

In 1999 werd  Diamant Kampioen van Frankrijk , in 2002 bereikte hij zijn topniveau :  wereldkampioen met het Franse team en kampioen van Frankrijk na een uitstekend seizoen. Hij bevestigde in 2003  met zilver op het Europees kampioenschap. In 2005 won hij de  CSI** van Saint-Lô en Caen en in 2006 de CSI**** in Luik. Deze hengst sloot het jaar 2015 af als de nummer één van de WBFSH ranking. 

 

Haar grootmoeder CARMENA is een volle zus van de gekende hengst COSMEO (CONTENDER-CALETTO I) die in Holstein gekeurd is en met een recordscore opgenomen werd in het Deense stamboek. Hij nam ook geregeld deel aan de Global Champion Tours. Haar grootmoeder Ariane gaf als dochter PARTYTIME die onder Jeroen van Dubbeldam op 1.60 m internationaal presteerde.

In 2016 werd het veulen van Carmena, COMMELLEFO Z, tweede op het Merrieveulenkampioenschap van Zangersheide en werd verkocht naar een opfok/springstal in Holstein.