NL ENG FR

Fokprogramma

Stoeterij Het Gouden Bit verwacht

DOMINATOR 2000 Z

Hengst

HippomundoHorseTelex
DIAMANT DE SEMILLY Le Tot de Semilly Grand Veneur Amour du Bois
Tanagra G
Venue du Tot Juriste
Relique
Venise des Cresles Elf III Ibrahim
Osyris
Miss des Cresles Amarpour xx
Urilurette
Cephale Cassini I Capitol I Capitano
Folia
Wisma Caletto II
Prisma
Nephale Franklin Feenspross xx
Celia V
Imandra III Athlet Z
Waldfee VI

DOMINATOR 2000 Z

www.hippomundo.com/pedigree/performance/508884
www.horsetelex.nl/horses/pedigree/1684104

 

DOMINATOR Z is een zoon van DIAMANT DE SEMILLY, het boegbeeld van de Franse fokkerij. Zijn grootvader LE TOT DE SEMILLY is één van de beste 10 vaderfiguren van alle leeftijdcategoriëen in Fontaine-bleau. Via Elf III vinden we het bloed van IBRAHIM terug, die een belangrijk aandeel heeft in de bloedvoe-ring van bijna alle grote Franse hengsten. In 2002 bereikte Diamant de Semilly zijn topniveau :  wereld-kampioen met het Franse team en kampioen van Frankrijk. Hij bevestigde in 2003 met zilver op het Europees kampioenschap. In 2005 won hij de CSI*** van Saint-Lô en Caen en in 2006 de CSI**** in Luik. Hij sloot het jaar 2015 af als de nummer één van de WBFSH ranking.

Hij heeft al talrijke zonen die succesvol de fakkel van hun vader overnemen zoals bvb Urano de Cartigny met PÉNÉLOPE PRÉVOST bewijst !

De moeder van DOMINATOR Z is een CASSINI I dochter, één van de beste en meest invloedrijke hengsten van Holstein. Zijn nakomelingen zijn het uiterst succesvol in wedstrijden op het hoogste niveau.  Cassini I is de vader van de Olympische paarden ISOVLAS OLYMPIC ( Steve Guerdat ) en CAVALOR CUMANO Jos Lansink ) die in 2006  wereldkampioen werd in Aachen. Meer dan 50 goedgekeurde zonen van Cassini zijn actief in de fokkerij.