NL ENG FR

Fokprogramma

Stoeterij Het Gouden Bit verwacht

DREAM ABOUT ME Z

Ruin - 2018

HippomundoHorseTelex
DOMINATOR 2000 Z Diamant de Semilly Le Tot de Semilly Grand Veneur
Venue du Tot
Venise des Cresles Elf III
Miss des Cresles
Cephale 2000 Cassini I Capitol I
Wisma
Nephale Franklin
Imandra II
JELISSA van 't Haantjen Cooper van de Heffinck Caretino Caletto II
Isidor
Erle Landlord
Zisterne
Regina Clinton Corrado I
Urte
Signorita Joost
Olanda

DREAM ABOUT ME v/h GOUDEN BIT Z

DOMINATOR 2000 Z

www.hippomundo.com/pedigree/performance/508884
www.horsetelex.nl/horses/pedigree/1684104

 

DOMINATOR Z is een zoon van DIAMANT DE SEMILLY, het boegbeeld van de Franse fokkerij. Zijn grootvader LE TOT DE SEMILLY is één van de beste 10 vaderfiguren van alle leeftijdcategoriëen in Fontaine-bleau. Via Elf III vinden we het bloed van IBRAHIM terug, die een belangrijk aandeel heeft in de bloedvoe-ring van bijna alle grote Franse hengsten. In 2002 bereikte Diamant de Semilly zijn topniveau :  wereld-kampioen met het Franse team en kampioen van Frankrijk. Hij bevestigde in 2003 met zilver op het Europees kampioenschap. In 2005 won hij de CSI*** van Saint-Lô en Caen en in 2006 de CSI**** in Luik. Hij sloot het jaar 2015 af als de nummer één van de WBFSH ranking.

Hij heeft al talrijke zonen die succesvol de fakkel van hun vader overnemen zoals bvb Urano de Cartigny  !

De moeder van DOMINATOR Z is een CASSINI I dochter, één van de beste en meest invloedrijke hengsten van Holstein. Zijn nakomelingen zijn het uiterst succesvol in wedstrijden op het hoogste niveau.  Cassini I is de vader van de Olympische paarden ISOVLAS OLYMPIC ( Steve Guerdat ) en CAVALOR CUMANO Jos Lansink ) die in 2006  wereldkampioen werd in Aachen. Meer dan 50 goedgekeurde zonen van Cassini zijn actief in de fokkerij.

 X

JELISSA VAN T HAANTJEN

www.horsetelex.com/horses/pedigree/423659
www.hippomundo.com/pedigree/performance/360725

 

Haar vader COOPER VAN DE HEFFINCK presteerde zelf op 1SJ 1.60 niveau.
Zijn vader Caretino, die via Caleto II het COR DE LA BRUYERE bloed voert,  geldt in Holstein als een van de tophengsten van het Holsteiner Verband.
Cooper komt uit de befaamde moederstam 504 met internationale springpaarden zoals Operette la Silla en Candy. De vader van zijn moeder is Landlord die met Rodrigo Pessoa internationaal doorbrak.

Haar vader langs moeders kant is CLINTON, een fenomeen in de internationale springsport onder Dirk Demeersman en tevens in de fokkerij. De Corrado I-zoon nam deel aan de Olympische Spelen in Athene 2004, won de Grote Prijs van Lummen en werd tweede in zowel de Grote Prijs als de Nations Cup van CHIO Aken. Clintons kwaliteiten zijn te herleiden naar zijn vader, de stempelhengst Corrado I (v. COR DE LA BRUYÈRE) en zijn grootvader Masetto, die het bloed van Moltke en Cottage Son in zich verenigd heeft.
In de fokkerij is Clinton ongeëvenaard als vader van meer dan 50 goedgekeurde hengsten, waaronder de KWPN-gekeurde ELDORADO VAN DE ZESHOEK TN en natuurlijk de nu al legendarische topvererver CORNET OBOLENSKY, die onder Marco Kutscher op het hoogste niveau sprong en derde staat op de WBFSH-ranking voor springpaardenleveranciers.

De grootmoeder van Jelissa is daarenboven een dochter van de alomgekende JOOST.