NL ENG FR

Fokprogramma

Stoeterij Het Gouden Bit verwacht

KALASTA v/h GOUDEN BIT

Merrie - 2018

Hippomundo
CASALL ASK Caretino Caletto II Cor de la Bryère
Deka
Isidor Metellus
Cobala
Kira XVII Laval II Landgraf I
Madam
Malita Raimond
Duldige
CARMENA Contender Calypso II Cor de la Bryère
Tabelle
Gofine Ramiro Z
Cita
Edda Caletto I Cor de la Bryère
Deka
Ariane Lord
Undega

CASALL ASK

www.hippomundo.com/pedigree/performance/36423
www.horsetelex.nl/horses/pedigree/49609

 

Met zijn 18 jaar was Casall nog steeds topfit : dat bewees de zoon van CARETINO door  in Hamburg op overtuigende wijze zijn allerlaatste Grand Prix te winnen naast de tientallen successen op 5* niveau ! Het werd zijn tiende Global Champions Grand Prix. Hij heeft ook meer dan 80 goedgekeurde zonen in verschillen-de stamboeken. Ook als springpaardenleverancier kan men niet om Casall heen. Ruim twintig van zijn kin-deren lopen op Grand Prix-niveau : Casello (Ludger Beerbaum), Chesall Zimequest ( Simon Delestre), KWPN-hengst Alicante (Jerome Guery),  Powerplay (Eric Lamaze), …


Zijn vader CARETINO heeft zelf internationaal gesprongen met Bo Kristoffersen en Ludger Beerbaum. Caretino is een zoon van de topvererver CALETTO II die te boek staat als een plusvererver van COR DE LA BRUYÈRE. Internationale toppers van Caletto II zijn o.a. Operetta la Silla (Jan Tops) en Classic Touch (Ludger Beerbaum/Ralf Schneider).

Langs moeders kant vinden we LANDGRAF I als de meest succesvolle vader van Holstein. In Duitsland alleen bedraagt de winst van zijn nageslacht bijna 5 miljoen, 1/4 van zijn afstammelingen zijn geregistreerd als succesvolle wedstrijdpaarden.

  

 X

 

CARMENA

www.hippomundo.com/pedigree/performance/588870
www.horsetelex.nl/horses/pedigree/744817

 

Zij is een volle zus van de gekende hengst COSMEO (CONTENDER-CALETTO) die in Holstein gekeurd is en met een recordscore opgenomen is in het Deense stamboek. Hij sprong o.a. in het circuit van de Global Champion Tours.
Haar vader CONTENDER was lange tijd het visitekaartje van het Holsteiner Verband en hij drukte meer dan een kwarteeuw zijn stempel op de mondiale warmbloedfokkerij via zijn COR DE LA BRUYÈRE en RAMIRO herkomst. Hij is de vader van internationale springpaarden zoals Carlo, Checkmate en Montender en hij leverde ook meer dan 120 gekeurde zonen in diverse stamboeken.

Haar moeder is een dochter van CALETTO I die nogmaals het COR DE LA BRUYERE bloed voert. Haar grootmoeder Ariane I tenslotte komt uit de LORD-lijn die meer dan 80 goedgekeurde zonen heeft en uitstekende springpaar-den leverde zoals Lugana en Livius ( 1984 O.S.) Zij gaf o.a. PARTYTIME die met JEROEN DUBBELDAM op 1.60 m niveau presteerde.

In 2016 werd het veulen van Carmena, COMMELLEFO Z, tweede op het Merrieveulenkampioenschap van Zangersheide. Na de veiling vertrok ze naar een opfok/springstal in Holstein.