NL ENG FR

Fokprogramma

Stoeterij Het Gouden Bit verwacht

KANNAN'S DIAMOND v/h Gouden Bit Z

Merrie - 2019

HorseTelex
KANNAN Voltaire Furioso II Furioso xx
Maureen XX
Dame de Ranville Talisman
Que Je Suis Belle
Cemeta Nimmerdor Farn
Ramonaa
Wozieta Le Mexico
Rozieta
DYNAMICA VAN TER HULST Diamant de Semilly Le Tot de Semilly Grand Veneur
Venue du Tot
Venise des Cresles Elf III
Miss des Cresles
Cleopatra van Spalbeek Cassini I Capitol I
Wisma
Henrieke Silbersee
Baronesse

KANNAN'S DIAMOND v/h Gouden Bit Z

  

KANNAN

www.hippomundo.com/pedigree/performance/29921
www.horsetelex.nl/horses/pedigree/42058/kannan

Haar vader KANNAN heeft in zijn pedigree klinkende namen als VOLTAIRE, NIMMERDOR en LE MEXICO, hengsten die elk garant staan voor vererving van uitmuntende springkwaliteiten. De moeder van Kannan is CEMETA, een keur, preferente, prestatie-merrie van NIMMERDOR uit de preferente merrie Wozieta.

Kannan kan zelf terugkijken op een succesvolle carrière in de topsport. Onder het zadel van Michel Hecart won hij de Franse titel in 2005 en nam in datzelfde jaar deel aan de Europese Kampioenschappen in San Patrignano. Daarnaast won Kannan de Grote Prijs in Deauville, eindigde als 2e in de Grote Prijzen van Gijon, La Courneuve en Vichy en maakte deel uit van het Franse team dat de Nations Cup wedstrijden won in Lissabon en La Baule. 

Als vaderpaard behoort Kannan tot de beste springpaardenleveranciers ter wereld en staat als 7e in de WBFSH-wereldranglijst voor springpaarden. Dit resultaat heeft Kannan te danken aan een groot aantal kinderen die schitteren in de internationale springsport waaronder de Olympisch Kampioen en wereldbe-kerwinnaar Nino des Buissonnets. Molly Malone won meerdere Grote Prijzen en wereldbekerwedstrijden. QUABRI DE L‘ISLE won de openingswedstrijd van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro en won meerdere Grote Prijzen en Nations Cups.

X

 DYNAMICA VAN TER HULST

www.hippomundo.com/pedigree/performance/587085
www.horsetelex.nl/horses/pedigree/681114/dynamica-van-t-hulst-z

Haar moeder DYNAMICA VAN TER HULST, de halfzus van Jerome Guery's toppaard PAPILLON Z (1.60m), is een dochter van DIAMANT DE SEMILLY, het boegbeeld van de Franse fokkerij. Zijn grootvader LE TOT DE SEMILLY, was een legende in Frankrijk, één van de beste 10 vaderfiguren van alle leeftijdcategoriëen in Fontainebleau. Via Elf III vinden we het bloed van IBRAHIM terug, die een belangrijk aandeel heeft in de bloedvoering van bijna alle grote Franse hengsten.
In 2002 bereikte hij zijn topniveau :  wereldkampioen met het Franse team en kampioen van Frankrijk na een uitstekend seizoen. Hij bevestigde zijn capaciteiten in 2003  met zilver te winnen op het Europees kampioenschap in Donaueschingen. In 2005 won hij de  CSI*** van Saint-Lô en Caen en in 2006 Grote Prijs van België in Luik.

Deze hengst sloot het jaar 2015 af als de nummer één van de WBFSH ranking. 

De moeder van DYNAMICA VAN TER HULST is een dochter van CASSINI I, één van de beste en meest invloedrijke hengsten van Holstein. In 1997 won hij onder Bo Kristoffersen met het Deense team de Nations Cup in Helsinki en nam hij deel aan het EK in Mannheim; met Franke Sloothaak won hij de Grote Prijs van Arnhem en Modena, Nations Cups en World Cup wedstrijden. Cassini I is de vader van de Olympische paarden ISOVLAS OLYMPIC ( Steve Guerdat ) en CAVALOR CUMANO ( Jos Lansink ) die in 2006  wereldkampioen werd in Aachen. Hij is ook de vader van EURO COMMERCE ZURICH die met GERCO SCHRÖDER tweede werd in de Nations Cup van Aachen.  In 2009 verzamelen zijn nakomelingen, succesvol in wedstrijden op het hoogste niveau,  2.000.000 € aan wedstrijdpremies. Meer dan 50 goedgekeurde zonen van Cassini zijn actief in de fokkerij.