NL ENG FR

Fokprogramma

Stoeterij Het Gouden Bit verwacht

TALOUBLESSE v/h Gouden Bit Z

Merrie - 2019

HorseTelex
TALOUBET Z Galoubet A Almé Z Ibrahim
Girondine
Viti Nystag
Ida de Bourgoin
Krysta Polydor Pilatus
Fata Morgana
Paquita Pakt
Anthea
KABLESSE OF BALLMORE Clinton I Carolus Capitol I
Lacq
Waage Calypso II
Lorettchen
Elodie van 't Gestelhof Heartbreaker Nimmerdor
Sanne van 't Gestelhpf Ramiro Z
Foblesse

TALOUBLESSE v/h Gouden Bit Z

 

TALOUBET

www.hippomundo.com/pedigree/performance/45715
www.horsetelex.nl/horses/pedigree/85845/taloubet-z

Taloubet Z, een GALOUBET X POLYDOR combinatie, bewees in zijn sportcarrière één van de hardste paarden ter wereld te zijn en is tevens het prototype van een modern sportpaard; lichtvoetig, snel en bijzonder sterk.

Niet alleen in 2018, ook in 2011 won Ahlmann in Leipzig de wereldbeker finale met Taloubet. Bovendien won het duo er in het verleden nog eens twee CSI5* Grote Prijs wedstrijden.

En daarnaast € 2.000.000 aan prijzengeld, 105 gestart  op 5* wedstrijden, 45 wereldbekerwedstrijden, 26 internationale overwinningen, 9 kampioenschappen en medailles op Olympische Spelen, Europese kampioenschappen en wereldbekerfinales….

Ook in zijn nafok is de hengst bijzonder succesvol :  tijdens de Olympische Spelen van Rio sprong hij zij aan zij met zijn dochter Taloubetdarco K Z . Zijn gekeurde zoon Take a Chance on Me Z veroverde de bronzen medaille op het WK voor jonge paarden. Talou Contender K Z presteert ook met Christian Ahlmann.

X

KABLESSE OF BALLMORE

www.horsetelex.nl/horses/pedigree/1537081/
www.hippomundo.com/pedigree/performance/372646

De erelijst van haar vader Clinton I  is indrukwekkend:
- 2x winnaar Derby van Zweden 1999, 2000
- 2e CSI-W  World Cup 2000 Oslo (1.60m)
- 1e CSIO  Nations Cup 2001 Ikast
- 1e CSIO  Nations Cup 1999 Falsterbo
- 2° plaats van de Fn Fokwaardeschatting (161 punten!)
- Gekeurd voor: Hann, Holst, Old, SF, SA, OS, BA
De vader van Clinton I, CAROLUS, was zelf succesvol als springpaard. De volle broer van Clinton, Clinton II heeft meer dan 200.000 euro gewonnen.

De moeder van Clinton I, Waage I, gaf maar liefst 5 nakomelingen die tot niveau S gepres-teerd hebben. De volle zus van Clinton I, Chica Bay, is tevens de moeder van springfeno-meen LEVISTO Z.

 

De moeder van KABLESSE is een dochter van HEARTBREAKER die in 2009 het predicaat ‘PREFERENT’ ontving op basis van zijn talrijke en over de hele wereld succesvolle nageslacht. Heartbreaker is gekend als een uitzonderlijk springpaard : in België maakte hij furore in de cyclus van de 7-jarigen en hij werd vierde op het wereldkampioenschap te Lanaken in dezelfde jaargang. Daarna werd hij internationaal uitgebracht onder Peter Geerinck en won verschillende G.P., met o.a. de 4° plaats in de Grote Prijs van Aken.
Een groot aantal van zijn afstammelingen zijn op het allerhoogste niveau actief :  Bertram Allen’s Romanov II, die maar liefst vier grote prijzen (Bordeaux, Dortmund, La Baule en Parijs) op zijn naam schreef; maar ook VDL Groep ZIDANE van Leopold van Asten en de KWPN-hengst CIDANE, TOULON, ZAMBESI EN ACTIONBREAKER . 

Kablesse beschikt ook over een sportief presterende moederlijn die o.a. twee broers gaf die op 1.20 tot 1.45m presteerden. Een zus van haar moeder gaf een 4tal producten die op 1m30 -1m45 presteerden. Vier afstammelingen van haar grootmooeder  presteerdeen op 1.30-1.60 niveau.
In de moederlijn van Kablesse vinden we ook nog eens de onovertroffen RAMIRO Z !