NL ENG FR

Fokprogramma

Stoeterij Het Gouden Bit verwacht

TOP OF THE BILL v/h GOUDEN BIT Z

Hengst - 2018

HippomundoHorseTelex
TOULON Heartbreaker Nimmerdor Farn
Ramonaa
Bacarole Silvano
Orchidee
Nikita Jokinal de Bornival Almé Z
Wokina
Goldi Lurano
Loteusi
DAME DE DIAMANT Z Diamant de Semilly Le Tot de Semilly Grand Veneur
Venue du Tot
Venise des Cresles Elf III
Miss des Cresles
Carmena Contender Calypso II
Gofine
Edda Caletto I
Ariane

TOP OF THE BILL v/h Gouden Bit Z
 

TOULON

www.hippomundo.com/pedigree/performance/24657
www.horsetelex.nl/horses/pedigree/30086
 

Toulon, zoon van de fameuze HEARTBREAKER,  begon zijn sportcarrière opvallend: als vier- en vijfjarige werd hij winnaar van de klassieke cyclus, en als zevenjarige wist hij weer de cyclus te winnen. Tevens won hij het Open Vlaams Kampioenschap en was hij finalist op het Belgische Kampioenschap voor zevenjarigen. Op negenjarige leeftijd verhuisde het ‘springkanon’ naar de stallen van de Franse topruiter Hubert BOURDY : met hem won Toulon op 1.60m in 2007 o.a. de GCT van Sao Paulo, werd 2° in de GP Spruce Meadows (Calgary) en 2° in de Nations Cup van Rome. Hij is benoemd tot BWP-ambassadeur, een titel die hij deelt met hengsten als HEARTBREAKER, DARCO, LYS DE DARMEN enz.. Zijn nakomelingen worden wereldwijd geprezen omwille van hun buitengewone kwaliteit en goed karakter. Velen zijn actief op internationaal niveau en zijn opvallende winnaars in  Grand Prix’s. Toulon heeft reeds meer dan 20 goedgekeurde zonen o.a. Etoulon , F-One USA en Dieu-Merci.

De moederstam van Toulon NL 114 is één van de beste springstammen ter wereld die ALMÉ en RAMZES bloedlijnen combineert en o.a. het internationale springpaard Okidoki van Albert Zoer gaf.

 

 

X 

 

DAME DE DIAMANT Z

www.hippomundo.com/pedigree/performance/588845
www.horsetelex.nl/horses/pedigree/1553344

 

Bij haar vader, DIAMANT DE SEMILLY vinden we de beste genen van het Franse spring-bloed terug. Via ELF III vinden we het bloed van IBRAHIM terug, die een belangrijk aandeel heeft in de bloedvoering van bijna alle grote Franse hengsten.

In 1999 werd  Diamant Kampioen van Frankrijk, in 2002 bereikte hij zijn topniveau :  wereldkampioen met het Franse team en kampioen van Frankrijk. Hij bevestigde in 2003  met zilver op het Europees kampioenschap. In 2005 won hij de  CSI*** van Saint-Lô en Caen en in 2006 de CSI**** van Luik.
Diamant de Semilly sloot het jaar 2015 af als de nummer één van de WBFSH ranking. Hij heeft al talrijke zonen die succesvol de fakkel van hun vader overnemen zoals bvb URANO DE CARTIGNY .

Haar moeder Carmena is een volle zus van de gekende hengst COSMEO (CONTENDER-CALETTO I) die in Holstein gekeurd is en met een recordscore opgenomen werd in het Deense stamboek. Hij nam ook geregeld deel aan de Global Champion Tours. Haar grootmoeder Ariane gaf o.a. PARTYTIME die met JEROEN DUBBELDAM op 1.60 m niveau presteerde.

In 2016 werd het veulen van Carmena, COMMELLEFO Z, tweede op het Merrieveulen-kampioenschap van Zangersheide en werd verkocht naar een opfok/springstal in Holstein.