NL ENG FR

Fokprogramma

Stoeterij Het Gouden Bit verwacht

UN HÉROS D'URANO v/h GOUDEN BIT Z

Hengst - 2018

HippomundoHorseTelex
URANO DE CARTIGNY Diamant de Semilly Le Tot de Semilly Grand Veneur
Venue du Tot
Venise des Cresles Elf III
Miss des Cresles
Espérance d'Elle Double Espoir Ibrahim
Quatrième Espoir
Pavlova des Malais Jalisco B
Gueule d'Amour
COCO CHANELLE B Z Chacco-Blue Chambertin Cambridge
Desiree VII
Contara Contender
Godahra Ii
First Lady B Z For Pleasure Furioso II
Gigantin
Grande Dame B Z Grandeur
Landlady B

UN HÉROS D'URANO v/h GOUDEN BIT Z

  

URANO DE CARTIGNY

https://www.hippomundo.com/pedigree/performance/614821
https://www.horsetelex.nl/horses/pedigree/1528976

 

In 2013 , op vijfjarige leeftijd, behaalt URANO DE CARTIGNY na drie foutloze rondes  het Franse kampioenschap. Drie jaar later begint hij aan GP’s van 145 en 150 en klasseert zich op CSI Fontainebleau, Le Mans, Pontivy, St Lô. In 2017 begint hij zijn springcarrière met Pénélope PRÉVOST in de Sunshine Tour en wordt hij 6° in zijn eerste GP op 1.55m en 1° in de CSI5* Saint-Tropez (1.50m).

Urano de Cartigny draagt de bloedlijnen van 2 internationale performers :  DIAMANT DE SEMILLY en Double d’Espoir (IBRAHIM) . Zijn grootvader LE TOT DE SEMILLY is één van de beste 10 vaderfiguren van alle leeftijdcategoriëen in Fontainebleau. Via Elf III vinden we het bloed van IBRAHIM terug, die een belangrijk aandeel heeft in de bloedvoering van bijna alle grote Franse hengsten. In 2002 bereikte Diamant de Semilly zijn topniveau :  wereldkampioen met het Franse team en kampioen van Frankrijk. Hij bevestigde in 2003 met zilver op het Europees kampioenschap. In 2005 won hij de CSI*** van Saint-Lô en Caen en in 2006 de CSI**** in Luik. Hij sloot het jaar 2015 af als de nummer één van de WBFSH ranking.

In de moederlijn van Urano vinden we JALISCO B (ALMÉ Z) en URIEL terug en talloze springpaarden op 1.40 & 1.50m niveau. Daarenboven is zijn moeder een volle zus van FLIPPER D’ELLE die talloze overwinningen behaalde op 1.60m niveau .

In 2015 en 2016 zijn reeds verschillende van zijn veulens verkocht aan internationale ruiters en hebben verschillende van zijn producten zich geplaatst voor “les Finales Nationales” voor veulens.

  

X 

COCO CHANELLE B Z

www.hippomundo.com/pedigree/performance/544363
www.horsetelex.nl/horses/pedigree/1879307

 

Haar vader CHACCO BLUE klasseerde  zich tijdens het Wereldkampioenschap voor Jonge Paarden in Zangersheide bij de beste van zijn jaargang. In 2011 werd hij 3° in de Grote Prijs van Aken, in 2012 won hij de GP van Neumunster.Hij voert het prestatiebloed van Cambridge, Caletto, Marlon xx & Lord, en heeft daarenboven als moeder “CONTARA” (v. Contender) die zelf presteerde op een zeer hoog niveau. 23 van zijn zonen zijn succesvol op 1.60 m waardoor hij het predicaat “ELITE-HENGST” kreeg. Hij overleed op 14j aan de ziekte van Lyme.

Haar moeder is een dochter van FOR PLEASURE, winnaar van meerder Duitse Internationale Grand Prix en Wereldbekerwedstrijden en ook verschillende keren “Mannschaft Europameister” en “Olympia - Mannschaftgold medaille gewinner”. Hij won 2x Olympisch en 3x Europees goud en is de meest succesvolle springhengst aller tijden met € 3 miljoen prijzengeld.
Op fokgebied is For Pleasure ook een uitzonderlijke hengst met zeer goede nakomelingen: de winnaar van vier gouden teammedailles staat met een International Progency Value van 734,99 boven Baloubet du Rouet , Cornet Obolenksy en Balou du Rouet . Daarvan getuigen o.a. For Keeps met Lars Nieberg, Farina met René Tebbel, For Fun onder Marcus Ehning, For Joy van ’t Zorgvliet (Kevin Staut),  Flora de Mariposa (Pénélope Leprévost), Epleaser van ’t Heike (Christian Ahlmann)

Coco Chanelle B beschikt over een ijzersterke moederlijn waarvan we de afstammelingen op ISJ Niveau terugvinden.

  • Zo heeft ze een halfbroer Quantum BZ (v. Quidam de Revel) op ISJ level 1.40m 
  • Een volle broer van haar moeder , Fair Play B Z presteert op ISJ level 1.40m , een tweede volle broer For Enjoy B Z is een gekeurde hengst ( DWB, FWB)
  • De halfzus van haar moeder, Lovely Lady B Z gaf drie sportprodukten : Landeur op ISJ level 1.45m , Chacco Boy en Balou’s Lady beide op ISJ level 1.60m.
  • Een andere halfzuster, Bella Donna BZ gaf Chacco Bella ISJ level 1.60m
  • Een derde halfzus, Dream Girl B Z, gaf in 2017 een merrieveulen Be The Best Z (v. Big Star)die op Zangersheide geveild werd voor 22.000 €