NL ENG FR

Fokprogramma

Stoeterij Het Gouden Bit verwacht

UNDERCOVER v/h Gouden Bit Z

Hengst - 2019

HorseTelex
URANO DE CARTIGNY Diamant de Semilly Le Tot de Semilly Grand Veneur
Venue du Tot
Venise des Cresles Elf III
Miss des Cresles
Espérance d'Elle Double Espoir Ibrahim
Quatrième Espoir
Pavlova des Malais Jalisco B
Gueule d'Amour
KABLESSE OF BALLMORE Clinton I Carolus Capitol I
Lacq
Waage I Calypso II
Lorettchen
Elodie van 't Gestelhof Heartbreaker Nimmerdor
Bacarole
Sanne van 't Gestelhof Ramiro Z
Foblesse

UNDERCOVER v/h Gouden Bit Z

 

Urano de Cartigny

www.hippomundo.com/pedigree/performance/614821
www.horsetelex.nl/horses/pedigree/1528976 

Urano de Cartigny draagt de bloedlijnen van 2 internationale performers :  Diamant de Semilly en Double d’Espoir (Ibrahim) . DIAMANT DE SEMILLY is het boegbeeld van de Franse fokkerij. Zijn grootvader LE TOT DE SEMILLY, was een legende in Frankrijk, één van de beste 10 vaderfiguren van alle leeftijdcategoriëen in Fontainebleau. Via Elf III vinden we het bloed van IBRAHIM terug, die een belangrijk aandeel heeft in de bloedvoering van bijna alle grote Franse hengsten. In 2002 bereikte DIAMANT DE SEMILLY zijn topniveau :  wereldkampioen met het Franse team en kampioen van Frankrijk na een uitstekend seizoen. Hij bevestigde zijn capaciteiten in 2003  met zilver te winnen op het Europees kampioenschap in Donaueschingen, in 2005 won hij de  CSI*** van Saint-Lô en Caen en in 2006 de Grote Prijs van België in Luik. Deze hengst sloot het jaar 2015 af als de nummer één van de WBFSH ranking.

In de moederlijn van Urano vinden we JALISCO B (ALMÉ Z) en URIEL terug en talloze springpaarden op 1.40-&.50 niveau. Daarenboven is zijn moeder een volle zus van FLIPPER D’ELLE die talloze overwinningen op internationaal 1.60m niveau behaalde.

In 2013, op vijfjarige leeftijd, behaalt Urano de Cartigny na drie foutloze rondes  het Franse kampioenschap. Drie jaar later begint hij aan GP van 145 en 150 en klasseert zich op CSI Fontainebleau, Le Mans, Pontivy, St Lô.

In 2017 begint hij zijn springcarrière met PÉNÉLOPE PRÉVOST in de Sunshine Tour en wordt hij 6° in zijn eerste GP op 1.55m en 1° in de CSI5* Saint-Tropez (1.50m).

X

KABLESSE OF BALLMORE

www.horsetelex.nl/horses/pedigree/1537081/
www.hippomundo.com/pedigree/performance/372646

De erelijst van haar vader Clinton I  is indrukwekkend:
- 2x winnaar Derby van Zweden 1999, 2000
- 2e CSI-W  World Cup 2000 Oslo (1.60m)
- 1e CSIO  Nations Cup 2001 Ikast
- 1e CSIO  Nations Cup 1999 Falsterbo
- 2° plaats van de Fn Fokwaardeschatting (161 punten!)
- Gekeurd voor: Hann, Holst, Old, SF, SA, OS, BA

De vader van Clinton I, CAROLUS, was zelf succesvol als springpaard. De volle broer van Clinton, Clinton II heeft meer dan 200.000 euro gewonnen.
De moeder van Clinton I, Waage I, gaf maar liefst 5 nakomelingen die tot niveau S gepresteerd hebben. De volle zus van Clinton I, Chica Bay, is tevens de moeder van springfeno-meen LEVISTO Z.

 

Haar moeder is een dochter van HEARTBREAKER die in 2009 het predicaat ‘PREFERENT’ ontving op basis van zijn talrijke en over de hele wereld succesvolle nageslacht. Heartbreaker is gekend als een uitzonderlijk springpaard : in België maakte hij furore in de cyclus van de 7-jarigen en hij werd vierde op het wereldkampioenschap te Lanaken in dezelfde jaargang. Daarna werd hij internationaal uitgebracht onder Peter Geerinck en won verschillende G.P., met o.a. de 4° plaats in de Grote Prijs van Aken.

Een groot aantal van zijn afstammelingen zijn op het allerhoogste niveau actief :  Bertram Allen’s Romanov II, die maar liefst vier grote prijzen (Bordeaux, Dortmund, La Baule en Parijs) op zijn naam schreef; maar ook VDL Groep ZIDANE van Leopold van Asten en de KWPN-hengst CIDANE, TOULON, ZAMBESI EN ACTIONBREAKER . 

Kablesse beschikt ook over een sportief presterende moederlijn die o.a. twee broers gaf die op 1.20 tot 1.45m presteerden. Een zus van haar moeder gaf een 4tal producten die op 1m30 -1m45 presteerden. Vier afstammelingen van haar grootmoeder  presteerden op 1.30-1.60 niveau. 
In de moederlijn van Kablesse vinden we ook nog eens de onovertroffen RAMIRO Z !