NL ENG FR

Fokprogramma

Stoeterij Het Gouden Bit verwacht

URANO DE CARTIGNY

Hengst - 2008

HippomundoHorseTelex
Diamant de Semilly Le Tot de Semilly Grand Veneur Amour du Bois
Tanagra G
Venue du Tot Juriste
Relique
Venise des Cresles Elf III Ibrahim
Osyris
Miss des Cresles Amarpour xx
Urlurette
Espérance d'Elle Double Espoir Ibrahim The Last Orange
Vaillante
Quatrième Espoir Plein d'Espoirs
Gazelle
Pavlova des Malais Jalisco B Amé Z
Tanagra
Gueule d'Amour Uriël
Belle Helene xx

Urano de Cartigny draagt de bloedlijnen van 2 internationale performers :  Diamant de Semilly en Double d’Espoir (Ibrahim) . DIAMANT DE SEMILLY is het boegbeeld van de Franse fokkerij. Zijn grootvader LE TOT DE SEMILLY, was een legende in Frankrijk, één van de beste 10 vaderfiguren van alle leeftijdcategoriëen in Fontainebleau. Via Elf III vinden we het bloed van IBRAHIM terug, die een belangrijk aandeel heeft in de bloedvoering van bijna alle grote Franse hengsten. In 2002 bereikte DIAMANT DE SEMILLY zijn topniveau :  wereldkampioen met het Franse team en kampioen van Frankrijk na een uitstekend seizoen. Hij bevestigde zijn capaciteiten in 2003  met zilver te winnen op het Europees kampioenschap in Donaueschingen, in 2005 won hij de  CSI*** van Saint-Lô en Caen en in 2006 de Grote Prijs van België in Luik. Deze hengst sloot het jaar 2015 af als de nummer één van de WBFSH ranking.

 

In de moederlijn van Urano vinden we JALISCO B (ALMÉ Z) en URIEL terug en talloze springpaarden op 1.40-&.50 niveau. Daarenboven is zijn moeder een volle zus van FLIPPER D’ELLE die talloze overwinningen op internationaal 1.60m niveau behaalde.

In 2013, op vijfjarige leeftijd, behaalt Urano de Cartigny na drie foutloze rondes  het Franse kampioenschap. Drie jaar later begint hij aan GP van 145 en 150 en klasseert zich op CSI Fontainebleau, Le Mans, Pontivy, St Lô.

In 2017 begint hij zijn springcarrière met PÉNÉLOPE PRÉVOST in de Sunshine Tour en wordt hij 6° in zijn eerste GP op 1.55m en 1° in de CSI5* Saint-Tropez (1.50m).